info@aup.com.ua
+380 67 372 2733

Лабораторія фейків проти розумних учнів

07.10.2024  

Вправа "Лабораторія фейків проти розумних учнів" є вправою-учасницею конкурсу "Медіаграмотна вправ для широкого загалу".

Автор: Вадим Сопрун.

Тривалість виконання: 10 хв

Аудиторія та її вік:

Учні 8 класу.12-14 років

Які навички формує, для чого вправа:

Формує навички критичного мислення та вміння працювати в групах.

Що потрібно для виконання вправи з (не) підручних матеріалів:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для виконання на групи потрібно роздруківка-постер, аркуш А4, маркер, ножиці, степлер, або клей.

Послідовність виконання, опис вправи:

Учні класу діляться на групи по 4 учні, кожна група отримує на парту конверт з роздрукованим постером. Вчитель розповідає, як лабораторія фейків вирішила боротися з розумними  учнями і тим самим почала псувати інформацію в джерелах, якими користуються учні. Тому обов’язок кожного учня попрацювати на максимум і допомогти знайти і виправити вже створені фейки про системи та органи людини. Учні відкривають конверт і розрізають постер на фрагменти. Завдання полягає в тому, щоб учні з’єднали органи та системи людини з їхніми назвами. А якщо виявлять фейкові назви, то виготовити етикетки і замінили їх. Кінцевий продукт це створений плакат на якому будуть правильно розміщені органи і системи людини та їх назви.

Ключова фраза для закріплення знань (висновки до вправи):

Чи важливо боротися проти лабораторії фейків? Спрогнозуйте, щоб сталося, якби ви не виправили дані фейки і вони б заполонили усі джерела інформації? Люди яких професій постраждали б найбільше?

Джерела, які були використані:

https://depositphotos.com/ua/photos/%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8.html?filter=all&qview=115174376

tagclockmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram