info@aup.com.ua
+380 67 372 2733

Алевтина Демуцька про масифікацію емоцій. YouTube-ефіри від АУП до Глобального тижня медіаграмотності

Українськими реаліями 2022-2023 років стали системні інформаційно-психологічні та спеціальні операції (ІПСО). Ці емоційні явища масово заполонили соціальні комунікації. 

Алевтина Демуцька займається наукою та досліджує наукові точки зору щодо того, що відбувається в комунікаціях у всьому світі. Вона кандидатка наук із соціальних комунікацій, доцентка кафедри реклами та зв'язків з громадськістю Навчально-наукового інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. 

26 жовтня 2023 року експертка розповіла як розпізнати ІПСО, як діяти, щоб не стати враженим небезпеками інформаційного простору.  

Який великий злам відбувся саме в наші часи? Відбулися зміни трендів. Якщо раніше в медіа привалювали дві цінності — створення контенту і створення аудиторії. То що відбувається сьогодні?
Пропонуємо переглянути запис зустрічі, щоб про це дізнатися:

Насправді масова емоція є компонентом нової природи соціальних комунікацій. Це наші реалії. Проте є низка заходів, які спрямовані на захист від маніпулятивного впливу. І один із них, переконана Алевтина Демуцька, — це ігнорування інформації та каналів її передачі, якщо ваші потреби та цінності не збігаються з потребами та цінностями автора контенту.

«Застосовуйте не споживацький підхід до інформації, а пошуковий. Будьте допитливими й тримайтеся саме цього тренду самостійності у виборі поведінки та оцінки того, що відбувається в інформаційному просторі. Майте «вогник» інтересу до всього», — зазначила експертка. 

tagclockmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram