info@aup.com.ua
+380 67 372 2733

АУП долучилася до зустрічі щодо креативних можливостей медіаосвітніх коміксів

09.02.2023  

8 лютого 2023 року менеджерка медіаосвітніх програм Академії української преси Оксана Волошенюк відвідала зустріч щодо креативних можливостей медіаосвітніх коміксів. 

Цей захід був ініційований разом з кафедрою філософії та освіти дорослих Університету менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України, під час тематичного курсу «Розвиток дизайн мислення у педагогічних працівників. Медіаграмотність».

До зустрічі долучилося 28 осіб — це учасники та учасниці, що розвивають позашкільну освіту на Донеччині та Одещини. 

Добре відомо, що поведінкові моделі діти беруть з вподобаних медіапродуктів: реклами, музичних роликів, коміксів. Оксана Волошенюк зазначила: «Дія коміксу «Ми скоро повернемося» починається в затишному будиночку сім'ї мишок, які спокійно і щасливо жили до початку вторгнення кажанів. Після цього мишки прийняли рішення про переїзд мами Ґаздишки з дітками до сусідньої країни — Лісополя заради їхньої безпеки. Тато Ґазд проводжає сім’ю до кордону й повертається боронити свою країну від ворога. Це адаптивний комікс, який допомагає дорослим розмовляти з дітьми про втрати. І, на сьогодні вже замовлено майже весь наклад, який ми поширюємо безкоштовно». 

Матеріали:

Комікс «Ми скоро повернемося»: https://www.aup.com.ua/komiks-mi-skoro-povernemosya/

Відеовиступ Оксани Волошенюк про освітні комікси від АУП: https://buff.ly/3VhjCiQ

tagclockmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram