info@aup.com.ua
+380 67 372 2733

5 книг та підручників від АУП про боротьбу з фейками та медіаграмотність

20.04.2022  

Ми просто потопаємо в інформації під час війни. ЇЇ надходить багато та з різних джерел: це й телебачення, газети, телеграм канали, YouTube, сусіди, а чого лише варті телефоні розмови з родичами із різних куточків світу. Ми постійно гортаємо стрічку новин, відчуваємо шквал емоцій: від ейфорії до смутку. Інколи здається, що мозок вибухне від  інформації, проте ми часом і не уявляємо, що натрапляємо на фейки від ворога. Війна сьогодні – це війна ракет, танків, та психологічна операція проти цивільного населення України. 

В такий нелегкий час важливо вміти, обирати правдиві джерела інформації та вміти її засвоїти,  і не впадати в паніку.  

З цим Вам допоможе АУП.

Академія української преси видала ряд друкованих та електронних книг, присвячених питанням журналістики та медіаграмотності. 

Якщо ви хочете бути проінформованим і при цьому зберети психічне здоров’я ми радимо прочитати одну із підбірки «ТОП-5 книг проти дезінформації», ціль яких надати базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення.

1. Посібник з верифікації 

2. Як можна протидіяти «ФЕЙКОВИМ НОВИНАМ»? 

3. Збірник матеріалів «МЕТОДИКА ІНТЕГРАЦІЇ В ПРОЄКТІ «ВИВЧАЙ ТА РОЗРІЗНЯЙ: ІНФО-МЕДІЙНА ГРАМОТНІСТЬ»  

4. Освітні практики із запобігання інфодемії, або як не ізолюватися від правди  

5.  “Діпфейк та дезінформація” Вальорска М. Аґнєшка 

tagclockmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram